Jaren droomde ik er al van. Mijn eigen boek in de boekhandel. Een uitgever die genoeg potentie zag om samen het avontuur aan te gaan. Dromen is makkelijk. Er daadwerkelijk voor gaan, dat was een ander verhaal. Want stel dat niemand interesse had in mijn feelgood verhalen? Zou ik dan mijn plezier in het schrijven ervan verliezen? Als zelfs J.K. Rowling tientallen afwijzingen moest incasseren voordat een uitgever iets in haar zag, hoeveel kans maakte ik dan helemaal?

Ik bedacht een compromis. Ik zou niet uit mezelf de uitgevers spammen, in de hoop uit de slushpile gevist te worden. Ik wilde meedoen aan een schrijfwedstrijd voor een feelgoodroman. Dan wist ik in ieder geval dat de uitgever interesse had in een nieuwe auteur binnen dat genre. √Čn het was gelijk een test voor mijn schrijftalent. Mijn doel: de longlist halen. Dat is een mooie bevestiging dat je goed op weg bent en vooral moet blijven schrijven.

Ik moest even geduld hebben, maar uiteindelijk was daar de Summer Romance schrijfwedstrijd van Kabook. 61.288 woorden telde het verhaal waarmee ik ging deelnemen. Ik denk dat ik minstens zoveel woorden ook weer heb geschrapt, om tot een consistent verhaal te komen. Met klamme handjes stuurde ik een paar dagen voor de deadline mijn manuscript, de synopsis en een korte biografie op naar de redactie. Al vrij snel zag ik op Facebook het verlossende bericht: ik had de longlist behaald! Superleuk. Maar nu ik zo ver was, hoopte ik natuurlijk van harte dat het daar niet bij zou blijven. Gelukkig bleek dat niet het geval, ook op de shortlist stond mijn naam. De spanning steeg. Ik was nog in de race voor de hoofdprijs: een boekcontract. 

Op 1 februari kwam het verlossende woord. De top 3 van alle 85 inzendingen kreeg een boekcontract aangeboden. En daar hoorde ik bij! Nadat het veel te lang bij alleen dromen is gebleven, ga ik het nu allemaal meemaken. Professionele manuscriptbegeleiding, redactie, het uitkiezen van een mooie cover. Het avontuur begint nu pas echt. En ik heb er zoveel zin in!