Ik hou van schrijven. Dat was denk ik wel duidelijk. Schrijven over fictieve personages, om precies te zijn. Karaktereigenschappen verzinnen, een plot bedenken, dat soort werk. Schrijven over mezelf, dat is een heel ander verhaal. Een veel moeilijker verhaal. Toch is dat wel belangrijk als je jezelf wil profileren als schrijver. Op de website van Kabook ben ik inmiddels op de auteurspagina te vinden. En daar moest ik dus een biografie voor aanleveren.

In mijn boeken zou ik wat bijzondere eigenschappen verzinnen. Een personage kan bijvoorbeeld uitblinken in origami en in drie tellen vijf kraanvogels vouwen. Of ze komt net terug van een jaar kamperen op de Noordpool met drie kinderen onder de drie. Maar ja, dit is geen fictie. Ik kan niet zomaar iets bedenken omdat het leuk klinkt. Het moet wel waar zijn. Het moet bij mij passen en een beeld geven van wie ik ben. Zonder te veel aandacht voor de saaie details. Die mag je er zelf bij verzinnen.

Het kostte wat moeite, maar het is gelukt. Ik heb een biografie geschreven. Nog geen honderd woorden en wat heb ik erop geploeterd. Terwijl het uiteindelijk toch gewoon een simpel verhaaltje is. Zoals alles wat moeilijk was er achteraf zo makkelijk uitziet. Wat het is geworden? Kijk zelf maar: https://kabookuitgevers.nl/pages/onze-auteurs

Tot slot nog even een bedankje naar mijn vader voor het maken van de bijbehorende foto (en de vele andere opties). Normaal sta ik toch echt liever achter de camera dan ervoor, maar dit was heel leuk om te doen. Met als resultaat dat ik het eens niet zo gek vind om een foto van mezelf te zien.